Rántott karfiol és csirkemell krumplipürével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Rántott karfiol és csirkemell krumplipürével

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej karfiol
2 csirkemell, kifilézve

liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
1 kg krumpli
tej
vaj

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm, de nem túl puhára, csak addig amíg egy villa már belemegy. A csirkemellet felszeletelem, sosem klopfolom, mert elveszti a zamatosságát, sütés közben kiszárad, erre nincs szükség! Olyan vastagságúra szeletelem, amilyen vastag szeletet akarunk, de nem klopfolom! A hússzeleteket, amelyeket mi vastagon szeretünk,  sózom, hagyom állni, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban, lassú tűznél, többször megfordítva, szép pirosra sütöm. A karfiolt nem forgatom külön lisztbe, tojásba és prézlibe, hanem összekeverem a lisztet és a tojást, ekkor kapok egy sűrű masszát, ezt felhígítom kicsi tejjel, sózom és  ebbe a masszába forgatom meg, hogy mindenhol átjárja a kicsit előfőzött karfiolt,  lecsepegtetem, azután kerül a  prézlibe, majd majd bő, forró zsiradékban szép aranybarnára, ropogósra sütöm. A krumplit kockára vágva megfőzöm, leszűröm, vajjal összetöröm, majd tejjel kikeverem. Ha a tejet felforraljuk előtte és melegen öntjük a krumplihoz  könnyebb krumplipürét kapunk, mert a hideg tej megdermeszti a már benne lévő vajat, vagy margarint, ezért nehezebb kikeverni is és sárszerű lesz a pürénk. Ha finom habosat szeretnénk, forraljuk fel a tejet és melegen adjuk a krumplihoz. Saláta, vagy savanyúság kell mellé!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott karfiol és csirkemell krumplipürével

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!