Rántott karfiol és csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 fej karfiol
4 csirkecomb
liszt
tojás
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben kicsit főzöm, nem kell túl puhára, jól lecsepegtetem. A csirkecombok bőrét lehúzom, kettévágom és besózom. A húst  a szokásos módon lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom.  A karfiolnál a tojást összekeverem a liszttel és egy pici tejjel, hogy egy sűrű, bevonó  massza legyen, megsózom. Ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd prézlibe. Bő zsiradékban szép pirosra sütöm a karfiolt, a csirkecombokat pedig fedő alatt, többször megfordítva előbb kicsit párolom, majd ropogósra sütöm. Petrezselymes krumpli nagyon illik hozzá és persze valamilyen savanyúság, vagy saláta.