Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 csirkecomb
liszt
tojás
prézli
só
zsír vagy olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben kicsit főzöm, nem kell túl puhára, jól lecsepegtetem. A csirkecombok bőrét lehúzom, kettévágom és besózom. A húst a szokásos módon lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom. A karfiolnál a tojást összekeverem a liszttel és egy pici tejjel, hogy egy sűrű, bevonó massza legyen, megsózom. Ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd prézlibe. Bő zsiradékban szép pirosra sütöm a karfiolt, a csirkecombokat pedig fedő alatt, többször megfordítva előbb kicsit párolom, majd ropogósra sütöm. Petrezselymes krumpli nagyon illik hozzá és persze valamilyen savanyúság, vagy saláta.