Rántott karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rántott karfiol

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagyobb karfiol rózsáira szedve

bors
fokhagyma granulátum
nagy szemű tengeri só
szárított, reszelt citromhéj
morzsolt kakukkfű
csili
liszt
5 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

Enyhén ecetes, sós, forró vízben a karfiolt blansírozzuk 5 percig.
Ennél tovább nem szabad, mert elveszti roppanósságát !
A karfiolt tésztaszűrőbe szedjük a vízből, hogy jól lecsepegjen.
Én fűszermalommal szoktam ízesíteni, amiben só, fekete bors, reszelt, szárított citromhéj, morzsolt kakukkfű, fokhagyma granulátum, és csili keveréke van.
Saját összeállításom, sok ételhez használom.
Ha ezek nincsenek, lehet kevés fokhagymaporral, sóval, őrölt borssal ízesíteni.
Ezután lisztben, felvert tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk a karfiolrózsákat.
Papírtörlőre, vagy levesszűrőbe szedjük, így a felesleges olaj a szűrő alá tett edénybe csepeg.
Tartármártással tálaljuk.

Rántott karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!