Hozzávalók:
1 kg karaj
1 fej karfiol
só
liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
Én a karajt zsírban, a karfiolt olajban sütöttem.
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit klopfolom, besózom. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben félpuhára főzöm. A húst lisztbe forgatom, majd felvert tojásba mártom, amit jól lecsepegtetek róla, ez karajnál nagyon fontos, aztán prézlibe hempergetem és tenyereimmel kicsit összenyomom, hogy ráragadjanak a prézli szemcsék. A karajszeletet sose szabad bő zsiradékban sütni, mert összekapódnak a rostjai és kemény lesz. Kevés zsírban, hirtelen kell sütni, a zsír legyen nagyon forró, így lesz puha, omlós a rántott húsunk. A karfiolt nem mártom külön lisztbe, tojásba és prézlibe, hanem a tojást összekeverem liszttel, öntök hozzá kevés tejet, sózom. Ebbe a masszába mártom a karfiolrózsákat, majd prézlibe forgatom és bő olajban sütöm ki. Krumplipüré, vagy bármilyen más köret illik hozzá, meg persze valamilyen saláta.