Rántott karaj és karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Rántott karaj és karfiol

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg karaj
1 fej karfiol

liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
Én a karajt zsírban, a karfiolt olajban sütöttem.

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit klopfolom, besózom. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben félpuhára főzöm. A húst lisztbe forgatom, majd felvert tojásba mártom, amit jól lecsepegtetek róla, ez karajnál nagyon fontos, aztán prézlibe hempergetem és  tenyereimmel kicsit összenyomom, hogy ráragadjanak a prézli szemcsék.  A karajszeletet sose szabad bő zsiradékban sütni, mert összekapódnak a rostjai és kemény lesz. Kevés zsírban, hirtelen  kell sütni, a zsír legyen nagyon  forró, így lesz puha, omlós a rántott húsunk. A karfiolt  nem mártom külön  lisztbe, tojásba és prézlibe, hanem a tojást összekeverem liszttel, öntök hozzá kevés tejet, sózom. Ebbe a masszába mártom a karfiolrózsákat, majd prézlibe forgatom és bő olajban sütöm ki.  Krumplipüré, vagy bármilyen más köret illik hozzá, meg persze valamilyen  saláta.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott karaj és karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!