Hozzávalók:
8 – 10 szelet csirkemell, pulykamell vagy karaj (kb. 80 dkg)
1 nagy tejföl
Tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
*
Elkészítés:
Érdekessége ennek a receptnek, hogy fordítottan panírozzuk ki a húst. Kisütése után még a sütőben jó tejfölösen tovább sütjük, amitől isteni finom szaftos, puha lesz.
A hússzeleteket először sózom, majd zsemlemorzsán kiklopfolom. Ezt úgy csinálom, hogy zsemlemorzsát öntök egy neylon zacskóba, belerakom a húst és így klopfolom. Majd felvert tojásba mártom és hirtelen kisütöm.
Hőállótálba rakom a húsokat, egyenként meglocsolom a tejföllel, amelyet előtte elkevertem kb. 0,5-1 dl vízzel, sóval. Egymás tetejére is rakhatjuk a húst.
A maradék tejfölt még ráöntöm, lefedve 20 percig közepes hőmérsékletű tűzön, majd fedő nélkül még 10-15 percig a sütőben átsütöm.
Köretnek krumplisaláta, petrezselymes krumpli vagy bármilyen zöldségsaláta illik hozzá.