Hozzávalók:
csiperke gomba, (fejenként 3-4 db.)
só, frissen őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
bő olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk.
Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz.
A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk.
A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.
A mérettől függően 3 – 4 gombát panírozunk személyenként.
A panírozást a megszokott módon végezzük.
Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába ( prézli ) forgatjuk.
A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk !
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként.
A tartármártás is illik hozzá !