Rántott gombafejek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Rántott gombafejek

Recept leírás:

Hozzávalók:

csiperke gomba, (fejenként 3-4 db.)
só, frissen őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
bő olaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk.
Mosni nem kell, mert spóralemezei megtelnek vízzel, és a panírozás körülményesebb lesz.
A tönköket levágjuk, melyekből salátát készíthetünk.
A gombafejeket enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rájuk.
A mérettől függően 3 – 4 gombát panírozunk személyenként.
A panírozást a megszokott módon végezzük.
Először lisztbe, majd enyhén felvert, kicsit megsózott tojásba, legvégén zsemlemorzsába ( prézli ) forgatjuk.
A panírozást meg is ismételhetjük, így vastagabb kérget kapunk !
Forró olajban sütjük ki, így nem ázik el a sült gomba, hanem ropogós kéreg képződik rajta.
Krumplipürét, zöldséges, vagy párolt rizst ajánlok köretként.
A tartármártás is illik hozzá !

Rántott gombafejek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott gombafejek

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!