Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba,20 dkg reszelt sajt, 1db kisebb fej hagyma, 1 zsemle, fél csokor petrezselyem, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, őrölt bors, só ízlés szerint, olaj a sütéséhez
*
Elkészítés:
Elkészítése:
Megtisztítjuk a gombákat, a szárukat kiszedjük. A hagymát és a gombák szárát apróra vágjuk, kevés olajon együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet is, majd hagyjuk kihűlni.
A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, belekeverünk két tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet összedolgozzuk a kihűlt hagymás gombával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a gombafejeket, majd hagyományos módon bepanírozzuk – tojás, liszt, prézli –, és forró olajban kisütjük. Hagyományosan párolt rizzsel és tartárral tálaljuk, de finom hozzá bármilyen pikáns mártás és zöldsaláta is.