Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk.
A belső magvas részt kivághatjuk.
Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja.
(Mi nem szeretjük még a leggyengébb magokat sem, ezért én egyetlen mozdulattal egy kiszúróval kimetszettem a közepét.
) A karikákat besózzuk és hagyjuk állni, míg a panírozáshoz szükséges alapanyagokat előkészítjük.
Három tányért veszünk, az elsőbe beleszórjuk a lisztet, a másodikba beleütjük a tojásokat és egy villával kissé felverjük, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát.
A sótól a cukkini kis levet ereszt, ezt leöntjük róla és a fenti sorrendben bepanírozzuk Forró olajban pár perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Én fokhagymás mártogatós készítettem hozzá.
2 dl tejfölbe szórtam 2 nagy csipet sót és belezúztam 2 nagyobb, megtisztított fokhagymát.