Hozzávalók:
8 db csirkeszárny
kevés só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megmossuk, ha szükséges megtisztítjuk, a tokokat eltávolítjuk.
Annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, enyhén megfőzzük.
Több éves tapasztalatom szerint, ritkán előfordul, hogy a kirántott combok, szárnyak az ízeknél véresek maradnak enyhén, így viszont ez a kellemetlen szituáció elkerülhető, ráadásul a szárnyak enyhén sós ízesítést is kapnak.
Nem utolsó szempont az sem, hogy megfőve kicsit megduzzadnak a szárnydarabok, így finomabb, nem annyira száraz a sütés után.
Mikor enyhén megfőttek a szárnyak, szűrőbe szedem, és lecsöpögtetem őket.
A panírozást a szokásos sorrendben végzem el.
Liszt, felvert, enyhén megsózott tojás, majd zsemlemorzsa.
Forró, bő olajban kisütöm, és papírtörlőre, vagy kisebb fazékra állított tésztaszűrőbe szedem.