Hozzávalók:
4 db. csirkemell,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szeletelt mandula, só, a panírhoz,
bő olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kikloffoljuk.
Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük.
Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk.
A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli, és a mandula keverékében végezzük.
A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük.
Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé.
Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett !