Rántott csirkemáj tartármártással és rizibizivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
2 tojás
10 dkg liszt
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez
majonéz
tejföl
20 dkg rizs
15 dkg borsó

*

Elkészítés:

A csirkemájakat kettévágom, alaposan kiáztatom, amíg  a víz tiszta lesz, ezután papírtörlővel teljesen szárazra törlöm. Sózni nem szabad! Úgy panírozom, hogy lisztbe mártom, majd tojásba, aztán ismét vissza  a lisztbe, tojásba és végül a prézlibe forgatom. Ezzel a dupla panírozással megakadályozom, hogy sütés közben köpködjön, az alapos leszárítás is emiatt kell. Forró zsiradékba teszem, majd tartalékra veszem a lángot, lefedem és mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Csak ekkor sózom.
A rizst a szokásos módon megpárolom, összekeverem a megfőzött borsóval. A majonézhez, ami lehet házi készítésű vagy készen vásárolt is,  teszek egy kevés tejfölt, ízesítem és ezzel tálalom.