Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
2 tojás
10 dkg liszt
prézli
só
zsír vagy olaj a sütéshez
majonéz
tejföl
20 dkg rizs
15 dkg borsó
*
Elkészítés:
A csirkemájakat kettévágom, alaposan kiáztatom, amíg a víz tiszta lesz, ezután papírtörlővel teljesen szárazra törlöm. Sózni nem szabad! Úgy panírozom, hogy lisztbe mártom, majd tojásba, aztán ismét vissza a lisztbe, tojásba és végül a prézlibe forgatom. Ezzel a dupla panírozással megakadályozom, hogy sütés közben köpködjön, az alapos leszárítás is emiatt kell. Forró zsiradékba teszem, majd tartalékra veszem a lángot, lefedem és mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Csak ekkor sózom.
A rizst a szokásos módon megpárolom, összekeverem a megfőzött borsóval. A majonézhez, ami lehet házi készítésű vagy készen vásárolt is, teszek egy kevés tejfölt, ízesítem és ezzel tálalom.