Rántott csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Haladó

Rántott csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

½ kg csirkemáj
liszt
tojás
zsemlemorzsa

fokhagyma
olaj

*

Elkészítés:

A májat megmossuk és a fehér hártyás részt eltávolítjuk róla.
Jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre rakjuk, hogy teljesen leszáradjon.
( így nem fog fröcsögni az olajban ) Enyhén besózni ( nem fog megkeményedni a máj sütés közben !!!!), majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Liszt majd tojás és zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott májat.
Ezután belenyomunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát.
Ettől finom ízt kap, de amint elkezdenek a fokhagyma darabok szép színt kapni, kanállal ki kell szedni az olajból.
Párperc alatt, többször átfordítva készre sütjük a májat.
Papírtörlőre kiszedjük és kicsit még utána sózni.
Egy nagyon finom, fokhagymás ízesítésű omlós májat kaptam.
Tálaláskor rizst adtam hozzá.

Rántott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!