Hozzávalók:
½ kg csirkemáj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
fokhagyma
olaj
*
Elkészítés:
A májat megmossuk és a fehér hártyás részt eltávolítjuk róla.
Jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre rakjuk, hogy teljesen leszáradjon.
( így nem fog fröcsögni az olajban ) Enyhén besózni ( nem fog megkeményedni a máj sütés közben !!!!), majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Liszt majd tojás és zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott májat.
Ezután belenyomunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát.
Ettől finom ízt kap, de amint elkezdenek a fokhagyma darabok szép színt kapni, kanállal ki kell szedni az olajból.
Párperc alatt, többször átfordítva készre sütjük a májat.
Papírtörlőre kiszedjük és kicsit még utána sózni.
Egy nagyon finom, fokhagymás ízesítésű omlós májat kaptam.
Tálaláskor rizst adtam hozzá.