rántott csirkemáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

rántott csirkemáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
só, őrölt bors
1 kiskanál morzsolt, szárított majoránna
liszt
5 enyhén felvert tojás
zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A csirkemájakat úgy vágjuk ketté, hogy darabjait középen elválasztjuk.
Kevés vízben megfőzzük annyira, hogy éppen elveszítse a puhaságát.
Szűrőbe szedjük és hagyjuk, hogy lecsöpögjenek, megszáradjanak.
Megborsozzuk, kevés morzsolt majoránnával megszórjuk.
A szokásos sorrendben panírozzuk: liszt, enyhén felvert tojás, amibe kevés sót is tetszünk, majd zsemlemorzsa.
A panírozott májakat bő, forró olajban megsütjük.
Papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, hogy az olaj leitatódjon róla.
Rizzsel vagy petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Tapasztalatom szerint, lényegesen szebben lehet panírozni az enyhé főtt májakat, sütés közben kevésbé csapkod, mint a nyers máj esetében.
Májas ételeim nagy részét így készítem, előfőzött májjal.

rántott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

rántott csirkemáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!