Hozzávalók:
A körethez
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg ráma
10 dkg füstöltsajt
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 ek zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
Elkészítése: krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig megsütjük.Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.
				
															

