Hozzávalók:
1 kg alsó-felső csirkecomb
A páchoz:
2 dl natúr joghurt
1 mk őrölt bors
1 tk só
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírozáshoz:
15 dkg liszt
3 db tojás
2 ek tej
só
20 dkg zsemlemorzsa
A locsoláshoz:
étolaj
*
Elkészítés:
A combokat ketté vágjuk,megtisztítjuk,megmossuk.
A joghurttal elkeverjük a sót,a borsot ,a zúzott fokhagymát.
A nylon zacskóba tesszük a combokat ,ráöntjük a keveréket.
A zacskó száját bekötjük ,jól összerázzuk az öntettel.
1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit vékonyan étolajjal kikenjük.
A tojásokat a tejjel sóval felverjük.
A combokat először lisztbe,majd tojásba és a morzsába forgatjuk.
Tepsibe rakjuk.
Étolajjal meglocsoljuk.
Ezután lazán befedjük a tepsit alufóliával, és fél órára 200 fokos sütőbe tesszük. A fél óra leteltével a húsdarabokat megfordítjuk, és még visszatesszük negyed órára. Ezután levesszük az alufóliát és tíz perc alatt megpirítjuk az ételt.