Hozzávalók:
4 felső csirkecomb
só
liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez
1 kg krumpli
só
burgonyafűszer
olívaolaj
1 cs. friss, darabolt saláta
2 paradicsom
3 dl joghurt
2 cikk fokhagyma
só
bors
*
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúzom, sózom. Szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, bő zsiradékban, fedő alatt, tartalék lángon, gyakran forgatva, szép pirosra sütöm. A krumplikat héjában megfőzöm, négyfelé vágom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, meglocsolom olívaolajjal, majd megsózom, megszórom sült krumpli fűszerrel és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm. Tálaláskor a tányérra halmozom a salátát, amit leöntök a joghurttal, amit előtte sózok, borsozok és belepréselem a fokhagymát is. Kiegészítem még a salátát paradicsommal. Mellé rakom a húst és a steak burgonyát.