Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
zsír vagy olaj  a sütéshez
1 kg krumpli
só
3 dkg vaj
kevés tej
*
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét lehúzom, forgónál kettévágom, besózom.  Tudom, vannak akik bőrrel együtt rántják ki, én nem szeretem, a bőrt beleteszem levesbe. Hagyom kicsit állni, majd lisztbe, tojásba prézlibe forgatom. A zsírt felforrósítom és a combok mindkét oldalát nagy lángon átsütöm addig, amíg  világos sárga lesz, ezután lefedem és takarék lángon, többször forgatva párolom, sütöm a fedő alatt. Kell neki kb. 15-20 perc, akkor jó, ha már szép aranybarna rajta a bunda és ropogós. Így sütve biztos, hogy átsülnek a combok és finom omlósak lesznek belül, kívül pedig ropogósak.
A krumplit sós vízben puhára főzöm, összetöröm, közben teszek bele vajat, majd tejjel kikeverem. Talán az egyik legegyszerűbb, de legnagyszerűbb  étel a rántott csirkecomb krumplipürével. Savanyúságot vagy salátát mindig adjunk hozzá.
				

