Hozzávalók:
6 rántani való csirkecomb
4-5 gerezd fokhagyma
tej
liszt
zsemlemorzsa
2 tojás
só
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A combokat alaposan megmossuk, majd besózzuk.
Annyi tejjel öntjük fel ami bőven ellepi.
A tejet hígíthatjuk kis vízzel, de hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat, és legalább egy óráig állni hagyjuk.
Még jobb, ha egy éjszakán át áznak a combok.
A pácolás után jól megtöröljük a combokat, majd panírozzuk.
Három külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojást, és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a combokat.
Forró, bő olajban sütjük meg.
A legjobbak természetesen a “dobverők” mert könnyen kézre állnak.
Ugyanolyan finomak a felső combok, de az egészben rántott combok is.
Tátaláshoz ajánlom a rizst, a krumplipürét is.
a saláta sem huányozhat mellőle!