Rántott csirkecomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rántott csirkecomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 rántani való csirkecomb
4-5 gerezd fokhagyma
tej
liszt
zsemlemorzsa
2 tojás

olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A combokat alaposan megmossuk, majd besózzuk.
Annyi tejjel öntjük fel ami bőven ellepi.
A tejet hígíthatjuk kis vízzel, de hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymákat, és legalább egy óráig állni hagyjuk.
Még jobb, ha egy éjszakán át áznak a combok.
A pácolás után jól megtöröljük a combokat, majd panírozzuk.
Három külön tálba tesszük a lisztet, a felvert tojást, és a zsemlemorzsát, majd ebben a sorrendben beleforgatjuk a combokat.
Forró, bő olajban sütjük meg.
A legjobbak természetesen a “dobverők” mert könnyen kézre állnak.
Ugyanolyan finomak a felső combok, de az egészben rántott combok is.
Tátaláshoz ajánlom a rizst, a krumplipürét is.
a saláta sem huányozhat mellőle!

Rántott csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott csirkecomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!