Hozzávalók:
fél kg csirkecomb filézve,
só, bors, fokhagyma,
1 ek kókusz zsír
Bundázáshoz:
liszt,
2 db tojás felverve,
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A csirkehúst megmosom, lebőrözve, kifilézve keskenyebb darabkákra, csíkokra vágom.
Tálban sózom, borsozom, megszórom zúzott fokhagymával, levákuumozom és addig hagyom a vákuumban, amíg előkészítem az anyagokat a panírozáshoz.
A húscsíkokat klasszikus módon panírozom, egyenként megforgatom lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Előmelegítek egy 24 cm-es AMC sütőelemet, kétharmad hővel, a visiotherm első zöld jelzéséig, beleteszem a kókusz zsírt – azonnal felolvad – és belerakom a panírozott húscsíkokat.
Körbepirítom őket, majd amikor minden oldaluk megsült – 1-2 perc – ráteszem az edényre a fedőt és hagyom a visiotherm jelzését kb 90 fokig felmenni.
Leveszem a fedőt és tálalom a rántott húscsíkokat.