Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
A gombák tönkjét eltávolítjuk.
( Ne dobjuk ki, felhasználhatjuk pörkölt készítéséhez.
) A héjukat húzzuk le és a kalapokat hideg víz alatt mossuk át, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Három tányért készítsünk, az elsőbe a lisztben keverjük el a sót, a borsot, az ételízesítőt.
A másodikban a tojásokat egy villával kicsit verjük fel, a harmadikba öntsük a zsemlemorzsát.
A gombákat forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, majd a zsemlemorzsában.
Forrósítsuk fel az olajat, majd 5-6 perc alatt közepes lángon a kalapok mindkét oldalát süssük barnára.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, sült krumplival, esetleg tartármártással kínáljuk.
				
															
															

