Rántott csiperkekalapok

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Rántott csiperkekalapok

Recept leírás:

Hozzávalók:

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

A gombák tönkjét eltávolítjuk.
( Ne dobjuk ki, felhasználhatjuk pörkölt készítéséhez.
) A héjukat húzzuk le és a kalapokat hideg víz alatt mossuk át, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Három tányért készítsünk, az elsőbe a lisztben keverjük el a sót, a borsot, az ételízesítőt.
A másodikban a tojásokat egy villával kicsit verjük fel, a harmadikba öntsük a zsemlemorzsát.
A gombákat forgassuk meg a lisztben, utána a tojásban, majd a zsemlemorzsában.
Forrósítsuk fel az olajat, majd 5-6 perc alatt közepes lángon a kalapok mindkét oldalát süssük barnára.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, sült krumplival, esetleg tartármártással kínáljuk.

Rántott csiperkekalapok

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott csiperkekalapok