Rántott almás gombóc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rántott almás gombóc

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db. közepes alma (15-15 dkg.)
10 dkg. őrölt mandula, esetleg dió
egy jó csipet reszelt citromhéj
10 dkg. eritrit, vagy cukor
2 db tojás
2 púpos ek. zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
1 tojás
zsemlemorzsa
kókuszzsír

*

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, a magházát kivesszük, apróra összevágjuk.
Hozzáadjuk a mandulát, összekeverjük, beletesszük az eritritet, a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a zsemlemorzsát és jól összekeverjük.
A kókuszolajat közepes lángon felforrósítjuk, a masszából kisebb gombócokat formálunk, a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül a forró olajban szép pirosra sütjük.
Porított eritrittel megszórva kínáljuk.
Nekem hidegen ízlett igazán.
Jó étvágyat hozzá!

Rántott almás gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántott almás gombóc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!