Rántot karfiol tartármártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rántot karfiol tartármártással

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg friss karfiol
15-15 dkg liszt
2 egész tojás
2,5 dl sör
1 tk fűszerkeverék (bármi ami az ízlésünknek megfelel) csirke, wok, brassói stb.
őrölt bors
só (nem írok mennyiséget mert mindenki másképpen sóz, de a lényeg, hogy nagyon sós legyen a sörtészta mert a karfiol nagyon igényli).
zsemlemorzsa (annak aki igényli)
olaj a sütéshez
Majonézhez
1 db egész tojás
1 tk mustár
1 tk citromlé
pici só, bors, cukor
2,5 dl olaj

*

Elkészítés:

1.Nagyon apró rózsáira szedem a karfiolt, megmosom és jól lecsepegtetem. Közben elkészítem a sörtésztát. Felverem a tojást beleteszem a lisztet, sört, sót és borsot, fűszerkeveréket, alaposan kikeverem és 20 percre félreteszem.
2. A sörtésztába forgatom a karfiolt és szűrőkanállal lecsepegtetem, majd a forró olajban aranybarnára sütöm. A másik lehetőség, hogy a sörtésztától lecsepegtetett karfiolt még zsemlemorzsában forgatom meg és így sütöm ki.
A 10 másodperces majonéz videón.
Tartármártáshoz
további 1 db tojás sárgája
1-2 ek tejföl
folyamatos kostolás mellett ízlés szerint mustár, só, bors cukor

Rántot karfiol tartármártással

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rántot karfiol tartármártással