Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
2 marhahúsleves kocka
1 ek tarkabors
3 gerezd fokhagyma
3 + 2 szál zöldhagyma
só
gyömbérpor
kínai öt fűszer
szójaszósz
2 ek. hidegen sajtolt szezámmagolaj
http: //grapoilashop.hu/
1 cs. rizstészta
1 cs. mungóbabcsíra
2 főtt tojás
*
Elkészítés:
Az egészben hagyott húsból a leveskockákkal, a tarkaborssal, a fokhagymával, 3 szál zöldhagymával, annyi vízzel ami jól ellepi alaplevet főzök.
Amikor puha a hús, kiveszem, a levet leszűröm és 1 literre kiegészítem.
Ekkor teszek bele ízlés szerint gyömbérport, szójaszószt, kínai ötfűszert, 2 ek. szezámmagolajat és jól összeforralom, ha kell sózom.
A rizstésztát a levesestálak aljára teszem, rászedem a forró levest, lefedem.
Amikor puha a tészta, beleteszem a vékonyra szeletelt húst, rászórom a karikára vágott zöldhagymát, a mungóbabcsírát és a félbe vágott főtt tojást is ráhelyezem.
Toldi fűszereket használtam.