Hozzávalók:
50 dkg darált hús
40 dkg mexikói zöldségkeverék
1 cs tarhonya
3 dl tejföl
1 ek fűszerpaprika
só,bors ízlés szerint
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
*
Elkészítés:
Tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük anni forró vízzel amennyi bőven ellepi, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Kevés olajon megdinszteljük a megtisztított és felkockázott hagymákat, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a darálthúst és a zúzott fokhagymát, felöntjük kevés vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Zöldségkeveréket sós vízbe megfőzzük majd leszűrjük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenjük, beleöntjük a tarhonya felét erre a hús és a leszűrt zöldségek, majd a maradék tarhonyával befedjük.
Tejfölt kikeverjük és a tarhonya tetejét meglocsoljuk vele, majd készre sütjük.