Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
40 dkg darált hús
1 fej hagyma
15 dkg bármilyen reszelhető sajt
1 kis bögre rizs (vagy 1 csomag előfőzött)
fűszerek: őrölt bors,őrölt paprika só
2 pohár tejföl
*
Elkészítés:
A kisebb darabokra vágott zöldbabot sós vízben megpároljuk, leszűrjük, félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, fűszerezzük.
Fehéredésig átsütjük, rászórjuk a piros paprikát, kevés vizet öntve alá, megfőzzük.
.
Ezt is félretesszük.
Majd következik a rizs.
Egy kis pohárnyi rizst, felöntünk kétszer annyi vízzel és forrástól számított 20 perc alatt puhára főzzük.
nagyon lassú tűzön.
Ha kész, még egy kicsit hagyjuk állni fedő alatt.
Lereszeljük a sajtot.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk, vagy egy jénait, alulra kerül egy réteg bab, majd egy réteg rizs, hús, egy réteg zöldbab, míg el nem fogy a hozzávalónk.
Egy nagy doboz tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal és tojással.
.
ezt borítjuk a tetejére.
Aztán be a sütőbe 200 fokra és körülbelül 30 perc alatt megsül.
Akkor jó, ha a teteje kicsit már megpirult