Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
15 dkg rizs
70 dkg zöldbab(lehet mélyhűtött is)
2 fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só
bors
4 dl tejföl
*
Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először zöldbabot rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét zöldbab, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére zöldbabot teszek, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a zöldbab tetejére. Közepes hőmérsékleten sütöm. Aki szereti tálalásnál tehet rá még tejfölt, de savanyúság is illik mellé.