Rakott zöldbab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

125

Nehézség

Könnyű

Rakott zöldbab

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb
15 dkg rizs
70 dkg zöldbab(lehet mélyhűtött is)
2  fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír

bors
4 dl tejföl

*

Elkészítés:

A zöldbabot sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először zöldbabot  rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét zöldbab, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére zöldbabot teszek, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő  szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a zöldbab tetejére. Közepes hőmérsékleten  sütöm. Aki szereti tálalásnál tehet rá még tejfölt, de savanyúság is illik mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott zöldbab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!