Hozzávalók:
1 kg zöldbab (most télen fagyasztott)
50 dkg darált hús
20 dkg rizs (lehet előző napi maradék párolt rizs is)
olaj, 1 kicsi fej hagyma
ételízesítő
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
pici őrölt bors
só
zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben megpárolom. Közben a hagymát apró kockákra vágom, és készítek a szokásos módon egy pörköltöt a darált húsból. Egy harmadik lábosban pici olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, és megszórom ételízesítővel. Míg a három fő alkotó fő, addig a tejfölt jól elkeverem a nyers tojással, kevés sóval és borssal. Ha a bab és a rizs megpuhult és a hús is zsírjára pirult, akkor egy tűzálló tál alját éppen csak mutató jelleggel megkenem olajjal, és beleteszem az alaposan lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a rizs, majd a darált hús pörkölt. A tejföl felét rákenem, majd befedem a maradék zöldbabbal. Ismét tejfölös keverék jön, és végül megszórom egy kevés zsemlemorzsával. Forró sütőben kb. 30 perc alatt összesütöm.


