Rakott zöldbab

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

200

Nehézség

Haladó

Rakott zöldbab

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg. darált hús (sertés, pulyka)
30 dkg rizs,
2 fej hagyma apróra vágva,
1 kg. zöldbab (lehet fagyasztott is)
400 g. főzőtejszín, vagy tejföl,
1 tojás,
1 ek. liszt,
só, őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika,
2 ek. zsemlemorzsa,
kevés vaj a tepsi kenéséhez,
kevés olaj a hagyma dinszteléséhez.

*

Elkészítés:

A zöldbab végeit levágjuk, feldaraboljuk, rövid ideig előfőzzük sós vízben.
A rizst megfőzzük.
Mindkettőt lecsöpögtetjük.
A hagymát megdinszteljük, a darált húst hozzátéve addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
Sózzuk, borsozzuk, kicsit megpaprikázzuk.
Összekeverjük a főtt rizzsel.
Elkészítjük a tejszínből, vagy tejfölből, a tiszttel, és a tojással a mártást.
A kivajazott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk, arra tesszük a bab felét, a húsos, rizses keveréket, majd a mártás felét ráöntjük.
A maradék babot tesszük a tetejére, majd ismét megöntözzük a maradék mártással.
A tetejére simítsunk kevés tejfölt, mert így szebb lesz az ételünk.
Alufólia alatt, készre sütjük.
A fóliát a végén vegyük le, és a tetejét kicsit pirítsuk rá.
Ha engedjük, hogy kicsit hűljön, szebben szeletelhető az étel.

Rakott zöldbab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott zöldbab

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!