Hozzávalók:
40 dkg fodros nagykocka
50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
20 dkg cukor
3 db tojás
baracklekvár ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
margarin a sütőtál kikenéséhez
*
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon olajos-sós vízben kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük. Míg puhul, addig a túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, tejföllel, tojásokkal. A kifőtt tésztát lazán a krémbe forgatjuk, és a felét egy margarinnal kikent sütőtálba öntjük. Megkenjük ízlés szerinti mennyiségű lekvárral, majd beborítjuk a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, és előmelegített sütőben fél óra alatt összesütjük. A tálalással érdemes várni egy jó húsz percet, akkor már szeletelni is lehet a túrós finomságot.