Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
1 kg darált hús
2 csomag zacskós rizs /megfőzve/
1 darab füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma / kockára vágva /
5-6 gerezd fokhagyma
sok tejföl,reszelt sajt
Fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál pirospaprika
*
Elkészítés:
A kelkáposztáról lefejtünk annyi levelet, amennyi tölteléket szeretnénk csinálni. A vastag eret kivágjuk belőle, majd sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. A maradék kelkáposztát csíkokra vágjuk, ezt is puhára főzzük.
A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pároljuk.
Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük a húst. Ha kész hozzákeverjük az előzőleg megfőzött rizst.
A kelkáposzta leveleket megtöltjük, feltekerjük úgy mint a töltött káposztánál. Egy bő kanálnyi húst teszünk bele.Egy jénai vagy tepsi aljára terítjük a kimaradt tölteléket, a felszeletelt, megfőzött kelkáposzta csíkokat ,ráhelyezzük a kelkáposzta csomagokat.Tetejére tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal,majd a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


