Hozzávalók:
1 nagy karfiol
reszelt sajt 10-15 dkg.
szerecsendió,1 kk.
Főtt tészta,kb.20 dkg /maradék is jó/
Besamelmártás:
1púpos ek. liszt,3 dkg vaj,kb.1/2 l.tej
só
*
Elkészítés:
1 nagy karfiol rózsáira szedve és sós vízben roppanósra főzve/fedő nélkül szoktam főzni,jobb az emésztésnek/ 😀
Besamelmártást készítek 1púpos ek. liszttel és egy pici vajjal/1/2 ek./amit megpirítok és kb.1/2 l.tejjel felöntök picit sózom,majd egy pár percig főzöm és szerecsendióval fűszerezem.
A jénai aljára öntöm a főtt tésztát,erre terítem a karfiolt,itt egy picit megsóztam,erre öntöm a mártást és a végén egyszerűen reszelek rá sajtot és jó meleg sütőben 200fok addig sütöm míg a sajt meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!