Hozzávalók:
fél kg Soós makaróni tészta
5 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál köménymag
csipet fehérbors
1 evőkanál pirospaprika
2 dl víz
fél kg sertés darált hús
1 db paprika
1 db paradicsom
30 dkg gomba
2,5 dl főzőtejszín
1 levél babérlevél
Tetejére: reszelt sajt
*
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A hagymát az olajon megdinszteljük, fűszerezzük, hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot paprikát.
Beletesszük a gombát és vízzel felöntjük, fedő alatt készre pároljuk.
A tejszínnel összeforraljuk, besűrítjük.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
Elhelyezünk benne egy sor tésztát, majd meglocsoljuk a raguval és megszórjuk reszelt sajttal.
Így rétegezünk, amíg tartanak az alapanyagok.
A tetején tészta legyen, amire rákenjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
210 C fokos sütőben arany barnára sütjük.