Hozzávalók:
Az eredeti nevét nem ismerem, ezért így neveztem el.
1 kg kicsontozott, felszeletelt, klopfolt sertés tarja
3 fej vöröshagyma felkarikázva
1-2 kg burgonya felkarikázva (ne túl vékonyan)
só, bors,
2 kk. tört pirospaprika
2 tejföl, vagy egy nagy pohár
pici olaj
A fűszerek Toldi fűszer termékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
Pataki tálban sütöttem most. Az alját picit kikentem olajjal és egy réteg burgonya karikákat tettem rá, lehet két sor is, sütés közben átpuhul, azt picit megsóztam, leöntöttem egy nagyon kevés vízzel. A húst kiklopfoltam és mindkét felét besóztam, borsoztam. Ráhelyeztem a burgonyára, majd a húsra a hagymakarikákat, aztán megint a burgonya karikák következnek. Lefedem. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm addig, hogy a hús puhább legyen, a burgonya is majdnem főtt legyen kb. 70 perc, aztán leveszem a tetejét a tálnak és a tejfölt összekeverem tört pirospaprikával, ráöntöm a tetejére. Visszateszem átpirítani pár percre, amíg szép piros lesz a tejföl. Csemege uborkával, vagy céklasalival nagyon finom.