Rakott sonkás tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Rakott sonkás tészta

Rakott sonkás tészta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

20 dkg Soós Premio Duro orsótészta
5 dkg bacon
10 dkg sonka
2,5-3 dl tejföl
2 db tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csík kalifornia paprika (ez el is hagyható, ha nincs)
2 evőkanál zöldfűszer (metélőhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld)
ételízesítő
őrölt bors

*

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon lobogó sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félre tesszük. A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt egy tálba öntjük. Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. Az ételízesítővel vigyázzunk, a szalonna is sós volt! A tojásokat ketté választjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is. A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk egy
jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott sonkás tészta