Hozzávalók:
30 dkg durum spagetti
só
őrölt bors
1 kk. szárított bazsalikom
10 dkg főtt sonka (vagy parizel) kockázva
1 konzerv szeletelt gomba
2-3 db tojás
1 dl tejszín
1,2 dl tej
10 dkg edami sajt reszelve
4 dkg vaj
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A spagettit a szokásos módon sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, leszűröm, lecsepegtetem. Egy tálban összekeverem a felkockázott sonkával/parizellel, gombával és ízesítem bazsalikommal, só, borssal. Egy másik tálban összekeverem a tojást, tejet, tejszínt, reszelt sajtot és ízesítem só, borssal. Tűzálló tálat kivajazok, beleöntöm a tésztát, rá a sajots keveréket, a maradék vajat rámorzsolom. Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
(Makaronival is lehet, ott 1 paradicsomot kockázunk és kihagyjuk a gombát)