Rakott puliszka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara

10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam. Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.
Állandó kevergetés mellett kb. 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem. Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát. A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából. Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.

Rakott puliszka