Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
1 nagy fej hagyma
1 doboz paradicsompüré
oreganó
kakukkfű
bazsalikom
só
bors
4 ek. olaj
kevés cukor
30 dkg reszelt sajt
40 dkg Soós tészta(penne)
*
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom, világosra pirítom rajta a kockára vágott hagymát. Ráteszem a darált húst, jól átforgatom, öntök hozzá kevés vizet. Sózom, borsozom, beleteszem a többi fűszert is és mindig kevés vizet aláöntve puhára párolom a húst. A darált hús hamar kész van. Amikor már majdnem kész hozzáteszem a paradicsompürét, kevés cukrot és együtt jól összeforralom. Közben kifőzöm a pennét, nem kell túl puhára, egy nagy tálban összekeverem a paradicsomos, fűszeres húsos raguval. Egy tepsibe, vagy jénai tálba rakok egy sok húsos tésztát, megszórom reszelt sajttal, majd ismét tészta és sajt, amíg le nem fogy a hozzávaló. Tetejére sajt kerüljön. Meleg sütőbe teszem, amíg jól összesül.