Hozzávalók:
1db nagyobb patisszon
1 gerezd fokhagyma
15dkg sajt reszelve
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint petrezselyem zöld
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint metélő hagyma
1 fej vörös hagyma
pici olaj
*
Elkészítés:
A patisszont mossuk és hámozzuk meg, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát,vöröshagymát és a felkockázott patisszont. Közepes lángon pároljuk 2 percig, majd öntsük rá a főzőtejszint, takarjuk le és hagyjuk 5 percig főni. Sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a patisszont egy jénaiba, szórjuk meg a zöld fűszerekkel..Süssük 10-15 percig, A reszelt sajtot utólag lehet rászórni.