Hozzávalók:
1 kg patisszon
1 csokor petrezselyem
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 dl tejföl
4 pár virsli (pl Kométa)
1 db tojás
paradicsom
4 dl főzőtejszín
50 g reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek gluténmentes zabpehely, vagy zsemlemorzsa
*
Elkészítés:
Először is a patisszont jól lemossuk, majd vékonyan lehámozzuk a héját.
majd vékony szeletekre szeleteljük, sózzuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A petrezselymet lemossuk, majd felaprítjuk.
Egy kis olajon megpirítjuk a felkarikázott virslit.
A tojást és a tejszínt jól összekeverjük.
A sütőformát kikenjük olajjal, megszórjuk a zabpehellyel, majd belerakosgatjuk a patisszon szeleteket, borssal meghintjük.
Erre következik majd a petrezselyem és a virsli.
Tejfölt kanalazunk elszórtan a patisszon szeletekre, erre következik majd az újabb réteg, amivel ugyanígy járunk el.
A tetejére öntjük a tojásos tejszínt, a paradicsom karikákat és reszelt sajttal hintjük meg.
180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.