Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1/2 patiszon csíkokra vágva
2 dl tejföl
1 tk. őrölt bors
1 tk. őrölt pirospaprika
1 ek. biomix ételízesítő
1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva
8 evőkanál maradék pörkölt
10 dkg trapista sajt
10 dkg. bacon vagy füstölt szalonna
2 dkg vaj /tepsi vagy jénai kikenéséhez/
3 dkg zsemlemorzsa
só
*
Elkészítés:
A lehetőleg egyforma rózsákra szedett karfiolt 5 percig főzzük. Leszürjük, kihűtjük.
A tepsit kikenjük a vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, majd a tejfölt elkeverjük a fűszerekkel.
A csíkokra vágott patiszont megmártjuk a fűszeres tejfölben és a tepsi aljára fektetjük. Erre elosztjuk a pörköltet, majd az előfőzött karfiolokat is bemártjuk a fűszeres tejfölbe és a pörkölt tetejére rakjuk.
Sajtot reszelünk rá, majd betakarjuk a felvágott szalonna szeletekkel.
180 C˙-os sütőben 45-50 percig sütjük.