Hozzávalók:
fél kg. tetszőleges tészta(hosszúmetélt v. kockatészta, stb.)
1 evőkanál olaj
20 dkg. darált mák
12 dkg. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl. tejföl
1 db. tojás
25 dkg. tetszőleges lekvár (sárgabarack lekvár az ajánlott)
1 evőkanál zsemlemorzsa
4 dkg. margarin
*
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük.
( a tészta leírása alapján ) A mákot összekeverjük 10 dkg.
porcukorral, majd egy nagyobb tálban a leszűrt tésztával.
(a maradék porcukor kell a tejfölbe ) Egy közepes tepsit kikenünk jó vastagon a margarinnal, majd beszórjuk a zsemlemorzsával.
A mákostészta felét belerakjuk egyenletesen a tepsibe, erre tesszük a lekvárt, majd beborítjuk a második adag tésztával.
A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd ráöntjük a tészta tetejére egyenletesen elkenve.
A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.
30 percre.
Ha szépen megpirult akkor jó.
Fontosnak tartom leírni, hogy ezt a receptet a Mindmegette-n találtam.
Köszönet érte.