Rakott máj (csirke, pulyka)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Rakott máj (csirke, pulyka)

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirke, vagy pulykamáj. majoranna, fokhagymapor, őrölt bors, 2 cs Bacon szalonna (szeletelt)6 db tojás, zsemlemorzsa, reszelt trappista, és kevés tyúkzsír(ez el is maradhat)

*

Elkészítés:

A májat befűszerezem jó bőven, majorannáva, borssal, fokhagymaporral, összekeverem és 120 percig hűtőben pihen.
A baconnal kibélelem a tepsit, a májat panírozom, szépen sorban rárakom a baconra, egy kis sűlt tyúkzsírral meglocsolta, és reszelt sajttal megszórtam, és újra a panírozott máj, tyúkzsír, reszelt sajt, amíg ez el nem fogy, a tetejére hajtogatom a bacont, és 220 fokra betettem a sűtőbe, majd a fele időnél visszavettem 180 fokra.
50 perc alatt kész, kihűtöttem, hogy szépen szeletelhető legyen !
Csoda finom !
Próbáljátok ki !
Jó étvágyat kívánok !

Rakott máj (csirke, pulyka)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott máj (csirke, pulyka)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!