Rakott krumpli tepsiben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rakott krumpli tepsiben

Rakott krumpli tepsiben

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
10 db főtt tojás
1 pár házikolbász szeletelve
3 db friss tojás
2 evőkanál liszt
1 pohár tejföl, vagy főzőtejszín
kevés vaj, vagy zsír
ízlés szerint só, és őrölt bors

*

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojást keményre főzzük, kihűtjük.
Az összes hozzávalót felszeleteljük, és zsírral, vagy vajjal kikent tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk.
Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.
A tejfölből, vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból, és a lisztből mártást készítünk, és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük.
Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel!
Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.
Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe.
Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején.
A sütés végén, a fóliát levéve, kicsit pirítsunk rá!
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott krumpli tepsiben