Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 1/2 kg tisztított,felkarikázott krumpli
6 db.főtt,felkarikázott tojás
1/2 kg főzőkolbász,felkarikázva
500g.tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
1 ek olaj
só,bors
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A sós vízben félig megfőtt felkarikázott krumpli felét,egy jénai tál aljára tesszük,rárakjuk a karikára vágott kolbászt,erre a főtt tojásokat rákarikázzuk,picit sóval meghintjük,borssal megszórjuk.
A főtt krumpli másik felével befedjük az egészet,az olajat egyenletesen rácsepegtetjük és a tejföllel befedjük az egészt,majd ismét picit meghintjük sóval és a zsemlemorzsát egyenletesen rászórjuk.
175 fokon/légkeveréses sütőben/szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá!