Hozzávalók:
6-8 szem burgonya
1 szál füstölt kolbász
4 virsli
7 tojás, 2 tojássárgája
1 vöröshagyma
1 csomag szeletelt bacon (100g)
2 db 375 g -os tejföl
5 dkg vaj
só, vegeta
*
Elkészítés:
A krumplit, a tojást megfőzzük és utána megpucoljuk.
A vöröshagymát apróra vágom a baconnal is és serpenyőben megfonnyasztom.
A kolbászt, a virslit felkarikázom.
A jénai tálat kivajazom.
Öntök bele kb.
fél dl vizet.
A karikára szelt burgonyát lefektetem alulra, megsózom.
Utána rárakom a virslikarikákat, a tojáskarikákat, a tojást is picit sózom.
Erre teszem a füstölt kolbászkarikákat.
Megkenem tejföllel.
Zárásképp megint burgonyakarika, pici só.
A két nagytejfölt összekeverem a 2 tojássárgával és a baconos hagymával.
Ezt a masszát pedig ráöntöm a rakott krumplira.
A tetejét meg lehet szórni egy kis vegetával.
170 fokon kb 20 30 perc alatt kész.