Hozzávalók:
8 db nagyobb krumpli
10 db tojás
4 dl tej
3 csapott evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg szeletelt füstölt kolbász
2 kávás kanál só
1 mokkás kanál őrölt bors
csipet pirospaprika
*
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és egészben félig megfőzzük….a tojásokat is fel tesszük főni… a lisztből és a tejből sűrű mártást főzzünk és félre tesszük kihülni.
Mikor kihűlt belekeverjük a tejfölt hozzáadunk a borsot és 2 kávás kanál sót és összekeverjük.
Egy tepsit kikenünk zsírral és a megfőtt krumpliból négy db-ot egyenletesen felszelünk és elterítjük a tepsiben ..erre tesszük a megfőtt és héjától megtisztított és felszelt tojásokat…
A mártás felével betakarjuk és a kolbász karikákat egymás mellé sorba rakjuk, majd erre tesszük
a maradék felszelt krumpli karikákat és betakarjuk a mártás másik felével,,,megszórjuk csipet pirospaprikával és 170 fokon 35 percig sütjük.