Hozzávalók:
2 kg burgonya
8 db tojás+ 2 tojás
1/2 kg lecsókolbász
30 dkg fűstölt kolbász vagy sonka (aki ezekre érzékeny elhagyhatja)
6dl tejföl
só
*
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozom, megmosom és 0,5 cm-re felszeletelem, és forró olajban addig sütöm míg pirosas kérget kap, lecsepegtetem és félreteszem.A 8 db tojást sós vízben keményre megfőzöm, megtisztítom és tojásszeletelővel felvágom és felhasználásig félre teszem. A lecsókolbászt és a füstöltet is felkarikázom. Ha sonkát is használok akkor azt felkockázva pici olajon lepirítom és azt is félre teszem. A tejfölbe egy csapott kiskanál sót és a 2 db tojást valamint 5 ek olajat belekeverem.
Rétegezés
– Pirított sonka ha használok – sült burgonya karikák – sózás – kolbász – tojás – tejföl. Ezt addig ismétlem míg az anyagok el nem fogynak. A tetejére burgonya és arra tejföl kerüljön.
Forró sütőben 180 C -n fólia alatt 20 perc, fólia nélkül a teteje pirulásáig sütöm,

