Hozzávalók:
1,5 kg krumpli
10 tojás
1/2 kg kolbász – ez nálam vegyesen házi és diétás
1 kis doboz tejfol
10 dg kemény sajt
pici orolt bors, pici só
*
Elkészítés:
A krumplit és a tojásokat megmossuk és egyszerre egyazon fazékban megfozzuk. Kihutjuk és rétegesen, felkarikázva mindent bepakolunk egy kivajazott jénai tálba.
A sorrend: krumpli, karikára vágot fott tojás, karikára vágott kolbász, a tetejére krumpli kerul. Beleontjuk a tejfolt, megszórjuk reszelt sajttal és légkeveréses sutoben kb 30 percig sutjuk.
Én keveset sóztam a kolbászok elég sót tartalmaznak, a tejfolt meg a férjem nem szereti, így kevesebb kerult rá. Aki szereti kozben borsozhatja is picit, de oda kell figyelni a kolbász erosségére is.