Hozzávalók:
2 kg burgonya
40 dkg parasztkolbász
10 db tojás
3 fej sonkahagyma /elhagyható/
1/2 l tejföl
só
őrölt bors
1/2 dl étolaj
15 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot lereszeljük. A kolbászt és a megtisztított hagymát felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.
Elkészítés: 2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot, és 0,5 dl olajat. A burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába. Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a burgonya felét, erre rákarikázzuk a tojást,majd következik a kolbász,hagyma végül a burgonya másik fele.. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel ,megszórjuk reszelt sajttal és sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.