Rakott krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 db közepes méretű krumpli
10 db tojás
1 pár tűzes Gyulai kolbász

bors
kb fél l tejföl

*

Elkészítés:

A megmosott krumplit héjastól megfőzzük, a tojást keményre főzzük.
Mindkettőt megtisztítjuk, és karikázzuk.
A kolbászt, ha felszeltet vettünk nincs teendőnk vele, ha egészben vettük felszeljük azt is.
A tepsibe először a krumlit karikázzuk, sózzuk, borsozzuk, erre jön a tojás, és a kolbász réteg, végül krumplival zárjuk a rort, amit ismét sózunk borsozunk.
Tetejére tejfölt kenünk és pirosra sütjük.
Savanyúság jól illik hozzá !